BiH

Livno dobiva tehnološki park

Autor: Biznis.ba
Livno dobiva tehnološki park

Konferencija "Business Forum Livno 2018", čija je glavna tema predstavljanje zaklade Linnovate, budućeg Tehnološkog parka Livno, održat će se u utorak, 14. kolovoza, u hotela B&M u Livnu.

Osnovni cilj zaklade Linnovate je izgradnja inovativnog poslovnog okruženja za stvaranje perspektivnije budućnosti, koji će mladima ponuditi alternativu, odnosno mogućnost kreiranja samostalne i neovisne budućnosti, dok će se rad zaklade temeljiti na podršci edukaciji, poduzetništvu, izvozu te financiranju, najavili su organizatori.

Inicijativu za uspostavu zaklade Linnovate pokrenule su osoba koji vuku porijeklo iz Livna, a to su Bernardin Ćenan, Božo Perić, Marin Jozić te Mate Rimac.

Pored uloge osnivača, važno je naglasiti ulogu Mate Rimca kao glavnog donatora, koji je osigurao potrebnu financijsku podršku za početak rada, kao i mnoge druge programe i aktivnosti zaklade Linnovate.

Također, u sklopu foruma planirano je otvaranje poslovnoga inkubatora na adresi Zgona bb, površine 300 metara četvornih, koji će budući poduzetnici moći koristiti kroz razne programe inkubacije.

"Business Forum Livno 2018" počinje u 10 sati, a u 9:45 sati planirana je konferencija za novinare na kojoj će se predstavnicima medija obratiti poduzetnici Mate Rimac i Marin Jozić te profesor na FESB-u Split Stipe Čelar.

Biznis.ba / FENA