BiH

Ljetna sezona na Jahorini nadmašila očekivanja

Autor: Biznis.ba
Ljetna sezona na Jahorini nadmašila očekivanja

Ljetna sezona na Jahorini nadmašila je sva očekivanja, a prihod je veći za 103 odsto nego prethodnog ljeta, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Tokom ljetne sezone na Jahorini, koja je zvanično zatvorena u nedjelju, 23. septembra, kada je obilježena Evropska nedjelja sporta, ostvareno je oko 10.000 ljetnjih vožnji na žičarama, što je za 78 odsto više u odnosu na prošlu sezonu, a prihod od prodaje karata za vožnje dostigao je iznos od gotovo 64.000 KM.

Za posjetioce je ovog ljeta Olimpijski centar organizovao "Jahorina 365" festival, koncerte Severine, Leksington benda i Petra Graše, prvu ljetnu humanitarnu "Trku za život", te promotivne vikende uz zanimljivu "potragu za blagom", Tjubing trku i "rejs opening"", navedeno je u saopštenju.

Olimpijski centar se intenzivno priprema za predstojeću zimsku sezonu i u toku su završni radovi na sistemu vještačkog osnježavanja i punjenje vještačkog jezera.

U toku su i radovi na uređenju postojećih, pravljenje novih staza i veznih puteva koji će doprinijeti da naredna zimska sezona na Jahorini bude bolja i od prethodne, koja je, kako je navedeno, oborila sve dotadašnje rekorde.

Sistemom za vještačko osnježavanje zagarantovana je prekrivenost snijegom minimalno 120 dana, što je dovelo do pojačanog interesovanja za kupovinu sezonskih ski karata, dodaje se u saopštenju.

Ski karte sa popustom od 15 odsto u pretprodaji su do 1. oktobra.

Biznis.ba / NN