BiH

Ljevnaić: Jahorina spremna za EYOF

Autor: Biznis.ba
Ljevnaić: Jahorina spremna za EYOF
Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić tri dana prije početka Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) izjavio je Feni da je sve spremno za taj dugo očekivani događaj.

Među glavnim aktivnostima za pripremu, izdvojio je uređenje staze na Prači za alpsko skijanje, staze za biatlon na lokalitetu Dvorišta te karling na Palama.

Ljevnaić je naglasio da je održavanje EYOF-a od velikog značaja za Jahorinu, iz mnogo razloga, prvenstveno jer je uložen novac na obnovu sva tri borilišta.

- U svijetu ne postoji mnogo planina koje imaju olimpijski brend i to mnogo znači za Jahorinu. Koristimo svaku priliku da to i istaknemo - kazao je.

Ljevnaić je istakao potrebu da se objedini ski-karta za sva skijališta u BiH po uzoru na svjetska. Dodao je da su ove  godine potpisali sporazume sa Srbijom i Slovenijom, ali ne i sa Bjelašnicom.

- Vrlo je bitno da Jahorina i Bjelašnica imaju objedinjene karte, jer ćemo se na taj način uvezati u ekonomskom segmentu. Trebamo pretvoriti konkurenciju u partnere - zaključio je Ljevnaić.

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) koji će u Bosni i Hercegovini okupiti više od 1.700 mladih takmičarki i takmičara iz 46 država bit će održan od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a svečana ceremonija otvaranja takmičenja pod motom „We create together“ (Stvaramo zajedno) bit će održana 10. februara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Biznis.ba / FENA