Održan sastanak

Mađarska kompanija želi eksploatisati rudu u Prijedoru

Autor: Biznis.ba
Mađarska kompanija želi eksploatisati rudu u Prijedoru
Foto: Ilustracija

Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić razgovarao je u Banjaluci sa predstavnicima mađarske kompanije Mezei-Vill koji su, između ostalog, pokazali interesovanje za ulaganje u rudarsku proizvodnju i eksploataciju željezne rude u Prijedoru, kao i za učešće u određenim solarnim projektima koji se trenutno realizuju u RS.

Sastanak je, kako se navodi u sapštenju Ministarstva energetike i rudarstva RS, organizovan kako bi se razmotrio interes ove kompanije za uspostavljanje saradnje sa nadležnim organima i donosiocima odluka u Vladi RS, u cilju pronalaženja odgovarajućeg modela dugoročne saradnje i partnerstva.

Učesnici sastanka su razgovarali o mogućnostima koje RS nudi stranim investitorima za ulaganje u projekte obnovljive energije, posebno u projekte izgradnje solarnih elektrana, kao i projekte u oblasti rudarstva.

Ministar Đokić je pružio punu podršku budućim projektima i aktivnostima od zajedničkog interesa, te istakao da će resorno ministarstvo biti na raspolaganju za svu pomoć u ostvarenju tih ciljeva, u skladu sa nadležnostima i važećim propisima u RS.

Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave detaljniji razgovori o ovoj temi.