BiH

Marković i privredna delegacija iz Japana o investicijskim potencijalima BiH

Autor: Biznis.ba
Marković i privredna delegacija iz Japana o investicijskim potencijalima BiH

Direktorica FIPA-e Milica Marković sastala se danas s privrednom delegacijom iz Japana, predvođenom japanskim privrednikom Tokihirom Ikedom, direktorom JIM Group, i ambasadorom Bosne i Hercegovine u Japanu Sinišom Berjanom.

Tim povodom je predstavila sve osnovne aspekte poslovnog ambijenta u BiH s naglaskom na solarnu energiju, kao dominantnu oblast djelovanja JIM Group.

Marković je istakla da su japanske investicije dobrodošle, "jer bh. privreda i građani BiH imaju veliko povjerenje u japansku marljivost i preciznost".

S obzirom na to da je Japan jedan od najvećih donatora u našoj zemlji (od 1996. do 2020. donirano kroz grantove oko  milijardu KM u svim dijelovima BiH), Marković je iskoristila priliku da se zahvali za pomoć koju Japan pruža Bosni i Hercegovini.

Dogovoren je nastavak saradnje na promociji investicijskih potencijala BiH poslovnoj zajednici u Japanu, posebno u domenu metaloprerađivačke industrije, organske proizvodnje hrane, obnovljivih izvora energije, zdravstvenom turizmu i IT industriji.

Današnji sastanak predstavlja izvrsnu mogućnost za promociju Bosne i Hercegovine i promjenu trenutnog stanja u sferi investicija, te su dogovoreni daljni susreti vezano za investicijske planove Ikede u našoj zemlji, saopćeno je iz FIPA-e.

(FENA)