BiH

Marmelada spojila libijske datule sa bosanskom šljivom i jabukom

Autor: Biznis.ba
Marmelada spojila libijske datule sa bosanskom šljivom i jabukom

Među izlagačima na Sarajevo Holiday Marketu je Amra Ribić koja je, nakon što je godinama radila na uvozu libijske datule na bosanskohercegovačko tržište, došla na ideju da svoj uvoz poveže sa domaćom proizvodnjom i tako je nastala marmeladu od datula koja se proizvodi u kombinaciji sa domaćom šljivom i jabukom.

- Datule su najzdravije voće na svijetu po svom nutritivnom sastavu, te smo odlučili tržištu ponuditi nešto novo. Proveli smo registraciju, istraživanje proizvoda, iskoristili smo tehnološka dostignuća i danas, nakon skoro godinu dana priprema, ulazimo na tržište i pronalazimo kupce - izjavila je Ribić.

Uspjeli su već ući u kuće zdrave hrane u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Gradačcu, a uskoro će se ova marmelada naći i na policama vodećih tržnih centara.

- Isplati se čekati i biti strpljiv na našem tržištu. Ovog vikenda smo uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta imali priliku predstaviti svoje proizvode na Sarajevo Holiday Marketu, a učestvovali smo i na Sajmu privrede na Skenderiji. Prilike postoje, te se na ovakvim događajima povezujemo. Dobili smo već i neke narudžbe iz inostranstva, i naša marmelada pod brendom ‘Aurora’ pronalazi svoj prostor na tržištu - dodala Ribić.

Svima koji su spremni krenuti u ovakav poduhvat preporučila je da osiguraju plasman proizvoda na području cijele zemlje, te da znaju da iza svakog prepoznatljivog proizvoda stoji mnogo rada, ulaganja i vremena.

- Vjerujem u priču koju sam pokrenula, da ona može donijeti zapošljavanje, te da možemo iskoristiti najbolje što imamo. Ko god je probao, vratio se, i u tome je najveća tajna, ostvariti povjerenje kupca- zaključila je Ribić, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Biznis.ba / FENA