mow 2024.

Među 500 izlagača na sajmu 'MOW 2024' u Njemačkoj i proizvođači namještaja iz BiH

Autor: Biznis.ba
Među 500 izlagača na sajmu 'MOW 2024' u Njemačkoj i proizvođači namještaja iz BiH
Foto: Fena

Na Sajmu namještaja i enterijera MOW 2024, koji se održava od 22. do 26. septembra u Bad Salzuflenu (Njemačka), učestvuje više od 500 izlagača iz 40 zemalja među kojima i firme iz cijele Bosne i Hercegovine okupljene na kolektivnom štandu Udruženja Drvni klaster “Namještaj i drvo”, a nekoliko njih izlaže i samostalno.

Kompanije koje izlažu svoje proizvode na ovom sajmu iz BiH su „Standard“ Prnjavor, „Rattan Sedia“ Brčko, „Dezen“ Živinice, „Mobello“ Tešanj, „Tisakomerc“ Žepče, Jadrina“ Gračanica i „Design Zone“ Drvnog klastera „Namještaj i drvo“.

- Najveći dio ovih firmi izlaže već nekoliko godina i očekivanja su velika, od upoznavanja novih kupaca i kontakata sa njima do saznanja najnovih trendova u dizajnu. Mi smo izložili jako interesantne, dizajnirane proizvode namještaja, što potvrđuju i posjetioci, uglavnom urađene od masiva drveta hrasta i oraha, a interesantni su i novi proizvodi od rattan materijala – rekao je Feni Dinko Mujkić, predsjednik Drvnog klastera “Namještaj i drvo”.

Sajam namještaja MOW 2024 je jedan od najvažnijih evropskih sajmova namještaja na jesen, a prostire se na 85.000 m2 izložbenog prostora u Messezentrum Bad Salzuflene. Među izlagačima su renomirane međunarodne kompanije, stručnjaci, dizajneri i drugi akteri u ovoj djelatnosti. Izuzetno ekskluzivni izlagači, približno 90 posto, izlaže svoje proizvode samo na MOW-u u Njemačkoj.

Posjetioci dolaze iz više od 66 zemalja od kojih je najveći broj iz Njemačke, zatim iz Holandije, Belgije, Francuske, Italije, Švicarske, Austrije i Poljske (više od 40 posto međunarodnih gostiju), prenosi Fena.

“MOW 2024“ predstavlja aktuelno visokoprodavanu robu, spremnu za serijsku proizvodnju i spremnu za isporuku, za sve prostore: od modernog, modularnog luksuznog namještaja do namještaja za dnevne sobe, tapacirani namještaj, trpezarije, stolove i stolice, spavaće sobe, dječji/omladinski namještaj, masivni namještaj, drveni namještaj, kupaonski namještaj, kancelarijski namještaj, kućne dodatke, kuhinjski i specijalizirani asortiman, baštenski nameštaj i repromaterijale.