BiH

Mijenja se poslovanje u BiH: U Neumu potpisan ugovor elektronskim potpisom

Autor: Biznis.ba

U Neumu je u toku NetWork 11 konferencija.

Jedna panel diskusija se izdvojila kao posebno zanimljiva "Povratak u budućnost: Kako digitalni potpis mijenja poslovanje u BiH?"

- S ponosom objavljujemo vijest sa Network BIH u Neumu! Danas su GS1 Bosne i Hercegovine i PENNY PLUS d.o.o. Sarajevo pred auditorijem potpisali pravno valjan ugovor o saradnji koristeći certifikovani elektronski potpis, čime su jasno dokazali da se elektronski potpis može nesmetano koristiti u BiH, navode iz GS1 BiH.

Direktor GS1 Bosna i Hercegovina, Adi Turković, izrazio je važnost ovog događaja:

"Ova saradnja s PENNY PLUS-om nije samo korak naprijed za naše organizacije, već i za bh. poslovnu zajednicu u cjelini. Digitalni potpis nije samo tehnološki alat, već i temelj za pouzdanu, transparentnu i sigurnu trgovinu."

Direktor Penny plus i Penny marketi Almedin Kadrić, izrazio je zadovoljstvo zbog ove saradnje:

"Ova inicijativa će olakšati našim kupcima i partnerima da posluju s nama. Digitalni potpis stvara povjerenje koje je ključno u modernom poslovanju, i mi smo ponosni što smo pioniri u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini. Koristim ovu priliku da pozovem direktore i drugih bh. kompanija da podnesu zahtjev za digitalni potpis i da mi kao privreda napravimo korak naprijed."

- Ovaj događaj predstavlja presedan za digitalnu sigurnost i integritet elektronskih dokumenata u našoj zemlji, navode iz GS1.

Biznis.ba