BiH

Milan Kecman predložen za v. d. direktora Šumskog gazdinstva u Istočnom Drvaru

Autor: Biznis.ba
Milan Kecman predložen za v. d. direktora Šumskog gazdinstva u Istočnom Drvaru

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske predložilo je da Milan Kecman iz ovog ministarstva bude imenovan za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva (ŠG) "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru.

Pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo u resornom ministarstvu Goran Zubić rekao je novinarima u Istočnom Drvaru da je ovo prijedlog i stav ministra Steve Mirjanića, da na mjesto vršioca dužnosti direktora bude imenovan Kecman, diplomirani inženjer šumarstva, jer je dovoljno iskusan i kompetentan, iz Drvara je, radio je u ovom ŠG i poznaje situaciju.

On je istakao da je stav resornog ministarstva da je ovo dobro rješenje za prevazilaženje situacije u ŠG, te da je prijedlog neutralan u odnosu na bilo kakvu politiku ili šta drugo.

"Ovo je privremeno rješenje do izbora direktora ŠG prema konkursnoj proceduri", napomenuo je Zubić.

Zubić je rekao da su predstavnici resornog ministarstva u Istočni Drvar došli da bi bila izvršena primopredaja dužnosti, te naveo da je generalnom direktoru "Šuma Republike Srpske" Risti Mariću naloženo da pošalje komisiju koja to treba da sprovede.

"Javljeno mi je da je jutros formirana komisija, koja treba da stigne u Istočni Drvar", dodao je Zubić.

On je napomenuo da bi Marić, kao direktor preduzeća "Šume Republike Srpske" čiji je vlasnik Vlada Srpske, trebalo da poštuje odluku resornog ministarstva.

Vršilac dužnosti direktora ŠG "Klekovača-Potoci" Nikola Janković rekao je novinarima da Uprava "Šuma", odnosno generalni direktor imenuje i razrješava direktore šumskih gazdinstava, a ne resorno ministarstvo.

"Priznajem samo rješenje generalnog direktora o mojoj smjeni, a to da li je ovo bila nečija inicijativa, ministra ili nekog drugog, pokazaće se danas", poručio je Janković.

On negira tvrdnje devet radnika ovog ŠG da im je jutros uručio otkaze, navodeći da su to disciplinski postupci, odnosno ponuda radnicima da se u roku od nekoliko dana izjasne o tome da li su izvršili povredu radne obaveze.

Janković je, komentarišući nezvaničnu informaciju da je generalni direktor "Šuma" umjesto njega za ovu poziciju predložio drugo lice, rekao da ima neke informacije o tome, ali da ne želi da otkriva pojedinosti.

Radnici ŠG "Klekovača-Potoci", koji traže smjenu Nikole Jankovića nastavili su i jutros proteste, najavljujući da blokada Uprave gazdinstva neće prestati dok Janković ne bude smijenjen sa pozicije.

Ulazna vrata i prozori na zgradi Uprave i dalje su zakovani.

Devet radnika Šumskog gazdinstva tvrdi da su dobili otkaze, javno negodujući zbog takvog Jankovićevog postupka, prenosi Srna.

Radnicima podršku daju novoizabrani poslanik SNSD-a u parlamentu Republike Srpske Nikola Špirić, načelnik Drvara Goran Broćeta, načelnik Istočnog Drvara Milka Ivanković, Sindikat Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru i delegat Srpskog kluba u Domu naroda prlamenta FBiH Mile Marčeta.

Biznis.ba