BiH

Ministar Dedić s predstavnicima UNDP-a o projektima u poljoprivredi

Autor: Biznis.ba
Ministar Dedić s predstavnicima UNDP-a o projektima u poljoprivredi

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se danas s rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Stelianom Nedera i šeficom Odjela za ruralni i regionalni razvoj UNDP-a Adelom Pozder-Čengić, navedeno je u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koje prenosi Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Nedera je upoznala ministra s tim da je UNDP, zajedno sa Češkom razvojnom agencijom, odabran za provođenje Projekta Europske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini – EU4Agri, čija provedba počinje u martu 2020. godine.

- Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će u saradnji s UNDP-om kao međunarodnom organizacijom koja ima bogato iskustvo rada sa svim novima vlasti u BiH dati svoj maksimalni doprinos kako bi projekt EU4Agri bio proveden na što efikasniji način - kazao je ministar Dedić.

Vezano za Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji UNDP uz podršku Vlade Švicarske provodi u lokalnim zajednicama u BiH, ministar Dedić je pozdravio aktivnosti u segmentu pružanja komunalnih usluga, izrazivši spremnost na saradnju s ciljem poboljšanja regulatornog okvira u ovom sektoru.

Biznis.ba / FENA