BiH

Ministar Lakić: Koordinacijom ojačati namjensku industriju u Federaciji BiH

Autor: Biznis.ba
Ministar Lakić: Koordinacijom ojačati namjensku industriju u Federaciji BiH
Foto: Vlada FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić održao je zajednički sastanak sa direktorima fabrika namjenske industrije u većinskom vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine.

- Namjenska industrija Federacije BiH ima veliki potencijal kojeg treba maksimalno iskoristiti, a da bi se to postiglo kompanije u većinskom vlasništvu Federacije BiH trebaju bolje sarađivati. Ministarstvo je čvrsto opredijeljeno da ojačamo namjensku industriju i jedan od načina je koordiniranje rada svih fabrika namjenske industrije u Federaciji BiH. Jedni drugima moramo biti podrška i trebamo koristiti zajedničke resurse na najefikasniji način – rekao je ministar Lakić. 

Iz Ministarstva navode da je federalni ministar istakao da namjenska industrija može i treba biti jedna od osovina ekonomskog napretka FBiH, kao i da je naglasio važnost daljnjeg razvoja ove grane industrije kroz izradu Strategije razvoja namjenske industrije Federacije BiH za period 2024 – 2034. 

Direktori fabrika namjenske industrije su izrazili zahvalnost Ministarstvu na čelu sa ministrom Lakićem na inicijativi da ih sve okupi kako bi zajedničkim snagama radili na daljnjem jačanju namjenske industrije Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.