Foto

Ministar Šteta obišao radove u Novom Gradu

Autor: Biznis.ba
Foto: Biznis.ba

U sarajevskoj općini Novi Grad počela je obnova saobraćajnice Bulevar Mimara Sinana na Dobrinji, u ukupnoj dužini od 1,8 kilometara.

Radovi će se izvoditi u fazama, a prva faza počinje danas u dužini od 675 metara, a obzirom na obimnost projekta, širinu saobraćajnice, očekivanja su da bude završena za 180 dana.

Vrijednost projekta je oko 5 miliona, a Ministarstvo saobraćaja za ovaj projekt izdvaja 4,6 miliona KM, prema Okvirnom sporazumu koji je potpisan na tri godine. Obnova ove saobraćajnice od velikog je značaja za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Ovom ulicom dnevno prođe oko 14.500 vozila, a vozila javnog prevoza dnevno prođu oko 500 puta. Završetkom projekta značajno će se promijeniti kvalitet i udobnost vožnje, jer je saobraćajnica u veoma lošem stanju. Pored obnovljene saobraćajnice i obnovljenih trotoara, cijelom dužinom bit će izgrađena i biciklistička staza. 

Uz to, kompletna rasvjeta dužinom saobraćajnice bit će zamijenjena novom LED rasvjetom. 

Nešto kasnije, naša ekipa zatekla je Štetu u ulici Majdanska u neposrednoj blizini Općine Novi Grad, gdje se radi rekontrukcija saobraćajnice.