Dubrovnik

Ministar Vojin Mijatović dobio zlatnu nagradu 'GlobalLocal'

Autor: Biznis.ba
Vojin Mijatović

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Vojin Mijatović dobitnik je ovogodišnje zlatne nagrade „GlobalLocal“.

Odluku o priznanju ministru Mijatoviću i Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja „GlobalLocal“.

Dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi „GlobalLocal“ za 2022/23. godinu sinoć je upriličena u Dubrovniku, u okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se održava od 6. do 9. decembra.

Svjetski kongres poduzetnika okupio je ove godine više od 200 sudionika, među kojima su najviši zvaničnici u Republici Hrvatskoj, ministri za lokalnu samoupravu, poduzetništvo i privredu/gospodarstvo/poljoprivredu/turizam zemalja iz kojih su laureati, pripadnici diplomatskog kora - diplomatskih misija u Republici Hrvatskoj, te druge uvažene osobe iz javnog života.

Cilj Projekta promocije i nagrađivanja najboljih zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi je javno odavanje priznanja i skretanje pažnje javnosti na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unapređenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva, kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

Pored toga, Projekt promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi „GlobalLocal“, ima i dugoročnu zadaću da podstakne i stimulira i druge - manje napredne zajednice i institucije, da unaprijede svoj rad i djelovanje u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.