BiH

Moguća saradnja RS i Mađarske posebno u poljoprivredi i energetici

Autor: Biznis.ba
Moguća saradnja RS i Mađarske posebno u poljoprivredi i energetici

Premijer manjeg bh. entiteta Radovan Višković i mađarski ministar ekonomskog razvoja Marton Nađ razgovarali o daljem razvoju saradnje RS i Mađarske i tom prilikom je istaknuto da postoje projekti na kojima se može sarađivati, posebno kada je riječ o oblastima ekonomije, poljoprivrede, energetike i putne infrastrukture.

Višković je tokom sastanka u Budimpešti zahvalio Nađu na gostoprimstvu i rekao da RS cijeni stav Mađarske i njenog premijera Viktora Orbana prema srpskom narodu, te je zahvalna na podršci Mađarske koja je zagovornik da Balkan bude dio EU, saopšteno je iz Vlade RS, prenosi Srna.

On je upoznao Nađa da u RS postoji velika zainteresovanost poljoprivrednika za mađarsku mehanizaciju i da je završen drugi javni poziv na koji se prijavilo više od 1.500 poljoprivrednika.

Nađ je istakao da je Mađarska spremna da razgovara o radu na različitim zajedničkim projektima, te izrazio želju da mađarske firme učestvuju u njihovoj realizaciji.

On prihvatio inicijativu Viškovića za organizaciju zajedničkog ekonomskog foruma na kojem bi učestvovali privrednici iz Mađarske i RS.

Sagovrnici su se saglasili da će razgovori ostati kontinuirani i ubuduće.

(Biznis.ba)