sastanak kordića sa katić

Mostar dobija šest miliona KM za infrastrukturne projekte

Autor: Biznis.ba
Mostar dobija šest miliona KM za infrastrukturne projekte
Foto: Arhiv

Federalna ministrica prometa i veza Andrijana Katić sastala se s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem. Na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima čija je realizacija u toku, kao i o razvoju prometne povezanosti na području Grada Mostara, priopćeno je iz ovog ministarstva.

Federalno ministarstvo prometa i veza za projekte u Mostaru izdvojilo je ukupno 6,100.000 KM, od čega je iznos od 2,100.000 KM raspoređen za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju južne obilaznice Mostara, dok je 4,000.000 KM za rekonstrukciju lokalnih cesta Rodoč - Varda i Ilićke ulice, a sve u sklopu izgradnje južne obilaznice Mostara, priopćeno je Federalnog ministarstva prometa i veza, prenosi Bljesak info.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima koje Grad Mostar poduzima na sanaciji postojećih gradskih ulica, a za koje je Ministarstvo u sklopu javnog poziva i na osnovi prijave Grada Mostara odobrilo sredstva u iznosu od 400.000 KM.

Gradonačelnik Kordić zahvalio je ministrici Katić na posjetu i podršci koja je pružena projektima na području Mostara, kao i na budućoj saradnji Grada Mostara i Vlade Federacije BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i veza.