BiH

Mostar: Okrugli stol 'Tko zastupa interese MSPa?'

Autor: Biznis.ba
Mostar: Okrugli stol 'Tko zastupa interese MSPa?'

U organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u četvrtak je u Mostaru održan okrugli stol na temu "Metodologija identifikacije organizacija koje zastupaju interese MSPa i politika procjene potreba gospodarskih subjekata za poboljšanjem vještina".

Okrugli stol je organiziran s ciljem analize mogućnosti za uspostavu jedinstvene baze podataka tj. registra organizacija koje zastupaju interese malih i srednjih poduzeća te sustava identifikacije potreba gospodarskih subjekata za poboljšanjem vještina.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva trgovine, Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a, te predstavnici gospodarskih komora i nevladinih organizacija.

Razgovarano je o metodologiji, principima i potencijalnim kriterijima za identifikaciju organizacija koje zastupaju interese MSP te o mehanizmima koji bi mogli osigurati uspostavu jedinstvene baze podataka ovih organizacija, priopćili su organizatori.

Tema okruglog stola je bila i procjena potreba gospodarskih subjekata za poboljšanjem vještina.

Kroz diskusiju su identificirani potencijalni modeli procjene potreba gospodarstvenika te metodologija prikupljanja i obrade podataka. Istaknuto je kako, pored uspostave navedenih sustava, ključni faktor za njihovu funkcionalnost i efikasnu upotrebu predstavlja redovno ažuriranje podataka od strane MSPa.

Okrugli stlo je organiziran u okviru projekta "Ubrzanje socio-ekonomskih reformi većim uključivanjem u proces EU integracija”, koji financira Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u okviru programa MATRA.

(FENA)