Javni poziv

MUP HNK prodaje 192 auta za uništenje na otpadu

Autor: Biznis.ba
MUP HNK prodaje 192 auta za uništenje na otpadu
Vršiće se licitacija

MUP HNK raspisao je javni poziv za prodaju 192 motorna vozila putem postupka licitacije radi uništenja kao otpad, bez prava osposobljavanja vozila za daljnju upotrebu i registraciju, metodom dostavljanja zatvorenih pisanih ponuda.

Javni poziv je raspisan na temelju Odluke Vlade HNK-a o davanju saglasnosti MUP-u HNK-a i Rješenja Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a o imenovanju Vijeće za popis privremeno oduzetih motornih vozila smještenih u depozitu policijskih uprava Mostar, Čapljina i Konjic, navodi se u pozivu.

Vozila se mogu pregledati 19. marta od 9 do 12 sati u depozitu na Bišću Polju i u krugu PS Mostar - Jug Buna. Prodaja se vrši po načelu ''viđeno-kupljeno'' bez naknadnih prigovora i žalbi.

Pravo učestvovanja na licitaciji imaju pravne osobe koje su registrovane za djelatnost skupljanja, obrade i zbrinjavanja otpada i reciklaže materijala, koja posjeduju mašinu-mlin za mehaničku obradu metalnog otpada i reciklažu materijala, odnosno uništenje – presovanje vozila, a koja izvrše uplatu osiguranja 27. marta od 9 do 11 sati u iznosu od 2.500 maraka.

Učesnicima čije ponude ne budu prihvaćene uplaćeni iznos bit će vraćen u roku od sedam dana nakon okončanja postupka prodaje-licitacije.

Otvaranje ponuda održat će se 27. marta u 12 sati u sjedištu MUP-a HNK-a.