Značajan uspjeh

Muzur: Ilidža imala rekordan broj turista i noćenja

Autor: Biznis.ba
Muzur: Ilidža imala rekordan broj turista i noćenja
Nermin Muzur

Načelnik Ilidže Nermin Muzur je objavio da je ova općina u toku ove godine imala najveći broj turističkih dolazaka i noćenja turista u odnosu na ostale općine u Kantonu Sarajevo.

"Bliži se kraj godine u kojem se zbrajaju turističke brojke. Već sada znamo - na moje veliko zadovoljstvo, ponovo smo u vrhu liste kada je u pitanju broj dolazaka i ostvarenih noćenja turista. Od početka godine Općina Ilidža zabilježila je više od 560.000 noćenja", kaže Muzur.

"Zahvaljujući pravovremenom planiranju infrastrukturnih ulaganja, kao i osiguravanju budžetskih sredstava, Ilidža je pretvorena u mjesto s potrebnom infrastrukturom i bogatim sadržajem. Poboljšanje ponude na Ilidži pratio je i porast posjetitelja u Spomeniku prirode Vrelo Bosne, Stojčevcu i Velikom parku, navodi načelnik Ilidže.

"Puno posla nas još čeka, a projekti na kojima smo počeli raditi su tek uvod u ono što slijedi. Radujem se svakom koraku koji će našu Ilidžu učiniti privlačnijom i ljepšom. Narednih dana će zablistati i Zimska čarolija. Dobro došli", zaključio je Muzur.