BiH

N1 najbolja televizija, Zukić urednik i novinar godine

Autor: Biznis.ba
N1 najbolja televizija, Zukić urednik i novinar godine

Za najuspješniju i najbolju televiziju u regionu jugoistočne i srednje Evrope proglašena je, po treći put, regionalna N1 televizija, sa centrima Sarajevo, Zagreb i Beograd.

Nagradu za ovu televizijsku kuću, koja je ekskluzivni informativni partner CNN-a, preuzeo je Brent Sadler, predsjednik Uredničkog kolegija, dok je direktor programa za Bosnu i Hercegovinu, Amir Zukić proglašen najboljim urednikom i novinarom.

Nagrade „Ličnost godine“, koje se dodjeljuju za posebne zasluge državnicima iz regiona, ove godine su pripale Boyku Borissovu, premijeru Vlade Republike Bugarske i Zoranu Zaevu, premijeru Vlade Makedonije.

Evropski najambasador, najgradonačelnici, najministri i najparlamentarac

Ambasador, koji se radom i rezultatima rada definitivno posebno ističe, ne samo ove nego i prethodnih godina je Edward Ferguson, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini.

Tradicionalna nagrada „Najgradonačelnik“ ove godine je pripala gradonačelniku Graza - Siegfriedu Naglu, Republika Austrija, za izuzetno uspješno prosperitetno vođenje i ukupan preporod Graza.

Ovogodišnji evropski ”Najministri”, prema Odluci Žirija, su Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Zdravko Marić, ministar finansija u Vladi Republike Hrvatske i Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Od parlamentaraca koji zaslužuju ovu visoku nagradu, Žiri se ovaj put odlučio za gospodina Javanshira Feyziyeva, člana Parlamenta Republike Azerbejdžana.

Showbiz, umjetnost, kultura, politika, zdravstvo, marketing i turizam

Najviše specijalno priznanje „Nagrada za životno djelo“ za oblast muzike ali i biznisa, ove godine ide u ruke šampionki - zvijezdi umjetosti, pjesme i biznisa, nenadmašnoj brend-ličnosti i živoj legendi regije, Fahreti Živojinović – Lepoj Breni.

Iz oblasti glumačkog i umjetničkog stvaralaštva, ove godine nagrada je otišla u ruke vrsnog glumca Milutina Mime Karadžića, umjetnika iz Crne Gore, čovjeka znanog po mnogobrojnim ulogama koje je nemoguće i nabrojati.

Žiri je jednoglasno odlučio da nagradu „Najbolji sportista sa područja jugoistočne i srednje Evrope“ dodijeli Edinu Džeki, najboljem fudbaleru naših prostora.

Nagradu za životno djelo osvojio je i čovjek od koga su nekada bila i najveća očekivanja što se tiče budućnosti naše zemlje, pripala je Bogiću Bogićeviću.

Biznis.ba / N1