BiH

Na Jahorini 1. poslovni skup 'Global Business Executive Retreat 2021'

Autor: Biznis.ba
Na Jahorini 1. poslovni skup 'Global Business Executive Retreat 2021'

U organizaciji Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) i Vijeća stranih investitora/Foreign Investors Council (FIC) od 1. do 4. jula na Jahorini će biti održan 1. poslovni skup pod nazivom "Global Business Executive Retreat 2021" .

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu činjenicu da novo vrijeme zahtjeva nove pristupe poslovanju, ali također nudi i nove mogućnosti, stoga "Global Business Executive Retreat 2021" predstavlja jedinstven događaj čiji je cilj okupljanje predstavnika iz privatnog i javnog sektora i poslovnih ljudi iz regiona i svijeta, ali i promocija domaćih kompanija na drugim tržištima, te uspostavljanje novih i jačanje postojećih trgovinskih veza.

Na konferenciji će učestvovati privrednici iz zemalja Zapadne Afrike, zemalja Zaliva, Evropske unije, Turske, Kine, te zemalja regiona, koji će govoriti o povezivanju regije zapadnog Balkana s drugim regijama u svijetu, slobodnim zonama, modernim tehnologijama, inovacijama i preduzetništvu u današnje postpandemijsko vrijeme, kao i o turizmu.

Skup će okupiti 100 učesnika iz poslovnog svijeta iz više od 20 zemalja, predstavnike privatnog i javnog sektora, te predstavnike međunarodne zajednice, organizacija i poslovnih udruženja.

Prilike za poslovne diskusije i umrežavanja bit će omogućene kroz B2B sastanke te brojne zajedničke aktivnosti i druženja, poput izleta na Jahorini, te posjete Sarajevu i Parku Ravne u Visokom, saopćeno je iz FIPA-e.

Biznis.ba / FENA