BiH

Na području Tuzlanskog kantona izrečene kazne u iznosu 50.350 KM

Autor: Biznis.ba
Na području Tuzlanskog kantona izrečene kazne u iznosu 50.350 KM

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla izvršili su 24 inspekcijska nadzora, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost pekarstva, ugostiteljstva, trgovine, kao i druge uslužne djelatnosti.

Kontrole su, 30. maja ove godine, izvršene na području Tuzle, Banovića, Živinica, Srebrenika i Gradačca, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su šest obveznika koji su obavljali rad bez odobrenja nadležnog organa, šest neprijavljenih radnika, tri obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i osam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: rad bez odobrenja, zapošljavanja neprijavljenih radnika, neposjedovanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je pet objekata, izdato je 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 50.350 KM, saopćeno je iz Porezne uprava FBiH.

(Biznis.ba / FENA)