BiH

Na sajmu ENERGA predstavljena istraživanja o primjeni pirofilita

Autor: Biznis.ba
Na sajmu ENERGA predstavljena istraživanja o primjeni pirofilita

Osmi međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2018. pokazao je snagu opredjeljenja mnogih za racionalno i odgovorno ponašanje prema energiji i prirodnim resursima.

U tom kontekstu ukazano je na doprinos koji je nastao iz uspješne saradnje Privredne komore FBiH i privrednog društva AD HARBI d.o.o. Sarajevo, što je bilo vidljivo kroz istraživački pristup i rezultate istraživanja, postignuti u saradnji sa eminentnim institucijama i poznatim istraživačima.

Ovo privredno društvo je uložilo značajna vlastita sredstva u istraživanja bazirana na saradnji privrede i nauke, te je ovom prilikom predstavilo istraživačke rezultate dobijene u širokom spektru primjene pirofilita u ekološki i ekonomski prihvatljivim rješenjima ekološkog zbrinjavanja i energetske efikasnosti, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

U svim aspektima djelovanja iskazana je, kako je rečeno, potpuna spremnost poslovnog društva AD HARBI Sarajevo da otvori prostor naučno-istraživačkoj saradnji i sa drugim institucijama, koje u svom djelovanju imaju razvoj i podršku ekološkim rješenjima i energetskoj efikasnosti.

Upućen je i poziv mladim osobama, studentima, postdiplomcima, doktorantima da se uključe u ovaj izazov, a AD HARBI će nastojati dati i davati maksimalno moguću podršku njihovom radu.

Biznis.ba / FENA