BiH

Na sajmu zapošljavanja u Banjoj Luci ponuđeno 300 radnih mjesta

Autor: Biznis.ba
Na sajmu zapošljavanja u Banjoj Luci ponuđeno 300 radnih mjesta
Poslodavci su na današnjem "Sajmu zapošljavanja" u Banjoj Luci ponudili mladim ljudima oko 300 novih radnih mjesta.

Na ovom skupu, čiji je cilj promocija zanimanja i slobodnih radnih mjesta uz uspostavljanje direktnih kontakata sa tražiocima posla, učestvuje oko 50 izlagača, među njima ponajviše preduzeća iz privrednih sektora, drvo, metal, prehrana, informacijsko-komunikacijska tehnologija, građevinarstva, tekstila, obuće, kože, a koja su u potrazi za kvalifikovanom radnom snagom.

Firme imaju potrebu za radnicima raznih profila: građevinski radnici, mašinski tehničari, CNC operateri, vozači, inženjeri arhitekture, mašinstva, programeri, web dizajneri, pekari, zidari, električari, trgovci, administrativni radnici, operateri u pozivnom centru...

Na sajmu učestvuju i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, te predstavnici bankarskog sektora.

Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović istakao je da na sajmu, između ostalih, učestvuje i dvadesetak izlagača iz oblasti obrazovanja koji imaju za cilj da promovišu deficitarna zanimanja.

I srednje škole će prezentovati smjerove stručnog obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola.

– Očekuje se da poslodavci mladim ljudima danas ponude oko 300 novih radnih mjesta – naglasio je Milanović.

U sklopu sajma bit će održana diskusija o nekoliko aktuelnih tema u rastućem IT sektoru.

Biznis.ba / FENA