generalni bh sajam

Na ZEPSU mjesec dana prije početka sajma popunjenost 80 posto

Autor: Biznis.ba
Na ZEPSU mjesec dana prije početka sajma popunjenost 80 posto
Foto: Fena

Mjesec dana prije početka Generalnog BH sajma ZEPS 2024 popunjenost sajamskog prostora je 80 posto, a nastup na privrednom događaju godine dosad je najavilo 300 kompanija sa 500 brendova, navodi se u saopštenju za medije Generalnog BH sajma ZEPS 2024 koji ove godine obilježava 30 godina uspješnog postojanja.

- Kako se približavamo svečanom otvaranju Međunarodnog sajma ZEPS 2024 sa zadovoljstvom dijelimo trenutni presjek stanja ovog događaja. Sada je već jasno da će ovo biti jedno od najznačajnijih poslovnih okupljanja u regiji - izjavio je Sanel Ibrić, menadžer Generalnog BH sajma ZEPS 2024.

Republika Turska je zemlja partner ovogodišnjeg Generalnog BH sajma ZEPS 2024, a nacionalno učešće Turske organizuje upravo Istanbulska trgovinska komora, prenosi Fena. Samo iz Turske sudjelovat će čak 35 različitih kompanija, što je ujedno i najveća posjeta jednom bh. sajmu ikada.

Trenutno ovogodišnji izlagači, osim iz Bosne i Hercegovine, dolaze iz Turske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Libije, Kine i Italije.

Sajam će biti održan od 1. do 5. oktobra na Kamberovića polju u Zenici. Ukupan sajamski prostor ove godine je 20.000 m2.

ZEPS kao najveći sajam međunarodnog karaktera u BiH već treću deceniju privlači značajan broj domaćih i kompanija. Dosad je sajam okupio više od 12.000 različitih izlagača, uz impresivnu posjećenost od gotovo 1,5 miliona posjetitelja, čime je potvrđen njegov status ključnog privrednog događaja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Generalnog BH sajma ZEPS 2024.