BiH

Najposjećeniji vikend na Jahorini ove sezone

Autor: Biznis.ba
Najposjećeniji vikend na Jahorini ove sezone

Na Jahorini je protekli vikend bio najposjećeniji u toku ove zimske sezone sa više od 10.000 skijaša i 90.000 vožnji.

Iz Olimpijskog centra Jahorina navode da je za vikend, 8. i 9. februara, zabilježeno i niz zanimljivih dešavanja. Goste Jahorine u subotu je zabavila predstava "Ero sa ovoga svijeta", dok je u nedjelju upriličena promocija brenda Lopar international u Olimpijskom baru na vrhu planine. Dane vikenda obilježio je i Rambotur sa Rambom Amadeusom koji je animirao goste i dodatno uljepšao idealan vikend na Jahorini.

Na Jahorini je ove sezone, uprkos nedostatku snježnih padavina, zabilježen trend rasta i kada je riječ o broju prolaza, skijaša i prometu. Dosad je skijalo više od 160.000 skijaša, ostvareno je više od milion prolaza, a promet je premašio 5.000.000 KM, što je povećanje za gotovo 40 posto u odnosu na prethodnu godinu koja je bila najuspješnija po svim parametrima.

U narednim danima na Jahorini je najavljena dobra zabava uz brojne zanimljive događaje. Već sljedeći vikend, u subotu zakazan je treći po redu Apres ski party sa bendom Regina u Olimpijskom baru a nakon toga Tabači za Vas. Za nedjelju, 16. februara najavljen je Red Bull Home Run Pre Party takođe u Olimpijskom baru na vrhu.

U nedjelju, 23. februara bit će održana humanitarna trka Skijaj za Život, kao i humanitarni party sa OK Band na platou Poljice.

Subotu, 29. februara obilježit će još jedan Red Bull Home Run Pre Party, takođe u baru na vrhu dok je za 7. mart pripremljena cjelodnevna zabava - tradicionalno Red Bull Home Run takmičenje, a potom dugo očekivani spektakl sa koncertom poznatog muzičara Gibonnia, najavljeno je iz Iz Olimpijskog centra Jahorina.

Biznis.ba / FENA