BiH

Nakon 27 godina sutra kreće voz na relaciji Sarajevo - Bihać

Autor: Biznis.ba
Nakon 27 godina sutra kreće voz na relaciji Sarajevo - Bihać
Sutra u 8.30 sati u Sarajevu će biti održana ceremonija i pres-konferencija povodom promotivne vožnje BH vozom na relaciji Sarajevo - Bihać - Sarajevo.

Polazak voza sa Željezničke stanice iz Sarajeva planiran je za 9 sati, dok će u 17.30 biti upriličen svečani doček voza u Bihaću na Željezničkoj stanici.

Ova relacija tako je uspostavljena ponovo nakon 27 godina i to "BH vozom" na relaciji Sarajevo - Bihać.

Realizacijom projekta Željeznice FBiH ispunjavaju svoj cilj, a to je povezivanje svih većih bh. gradova u jedinstvenu željezničku putničku mrežu, što će omogućiti i nove razvojne projekte koji će biti u funkciji građana i bh. privrede.

Premijer FBIH Fadil Nović nedavno je u intervjuu za Vijesti.ba rekao da Željeznice Federacije po prvi put nakon rata posluju pozitivno.

- Ovo je danas jedno zdravo javno preduzeće koje se više ne mora boriti za opstanak već koje pravi razvojne planove. Brzo kreće ljetni voz prema Jadranu, biće uspostavljen i željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo-Bihać. Ovo su sve rezultati uspješne saradnje sa Vladom Federacije i uspješno provedene restrukturiacije kompanije, rekao je Novalić za Vijesti.ba.

Biznis.ba