Sastanak s ambasadorom Posom

Nikšić: FBiH otvorena za mađarske investicije i jačanje privredne saradnje

Autor: Biznis.ba
Nikšić: FBiH otvorena za mađarske investicije i jačanje privredne saradnje
Vlada FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastao se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztianom Posom.

Nikšić je zahvalio ambasadoru Posi za podršku koju predstavnici Mađarske pružaju Bosni i Hercegovini na njenom putu u Evropsku uniju, a posebno u sadašnjem vremenu kada BiH očekuje odluku o otvaranju pregovora za pristupanje Evropskoj uniji.

Amabasador Posa je istakao da je veoma bitno da Bosna i Hercegovina sada dobije pozitivan signal te poručio da će Mađarska i ubuduće pružati podršku Bosni i Hercegovini. Posebno je naglasio da je za njih važno da BiH, kao i region, naprave pravi korak ka Evropskoj uniji.

Bila je ovo prilika i za razgovor o predstojećem predsjedavanju Mađarske Evropskom unijom.

Tokom sastanka je razgovarano i o posjeti delegacije uspješnih kompanija iz Federacije Bosne i Hercegovine Mađarskoj, koju bi predvodio federalni premijer u drugoj polovini ove godine.

Premijer Nikšić je istakao da je upoznat s privrednom snagom i velikim investicionim potencijalom Mađarske te poručio gostu da je Federacija BiH otvorena za mađarske investicije i jačanje privredne saradnje, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.