Federalni premijer

Nikšić: Struja za građane neće poskupjeti, nažalost, to nismo mogli omogućiti privredi

Autor: Biznis.ba
Nikšić: Struja za građane neće poskupjeti, nažalost, to nismo mogli omogućiti privredi
Nermin Nikšić / Arhiva

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić istakao je da struja za građane neće poskupjeti.

"Struja za građane neće poskupjeti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi, ali smo i tu ograničili rast cijene do 20 posto. Time smo za naše privrednike uspjeli zadržati najnižu cijenu električne energije u regionu", naveo je premijer u objavi na Facebooku.

Struja za građane neće poskupiti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi, ali smo i tu ograničili rast cijene do...

Posted by Nermin Nikšić on Thursday, December 14, 2023

"Donijeli smo i odluku kojom smo omogućiili isplatu neoporezive pomoći radnicima u ukupnom iznosu do dvije prosječne plate u narednih 6 mjeseci. Trenutna minimalna plata od 596 KM + 420 KM neoporezivo, znači da poslodavci mogu radnicima 6 mjeseci isplaćivati minimalnu mjesečnu platu u iznosu od 1.016 KM", navodi premijer.

"Nastavljamo raditi na fiskalnoj reformi kroz smanjivanje doprinosa, zakon o minimalnoj plati, porezu na dohodak, ali i potpunoj fiskalizaciji u realnom vremenu. Kada parlament usvoji zakone i kad se počnu primjenjivati moći ćemo reći da smo pokrenuli fiskalnu reformu. Naravno da idemo dalje", zaključio je Nikšić.