BiH

Novi regulatorni okvir Općine Stolac pridonijet će boljem poslovnom okruženju

Autor: Biznis.ba
Novi regulatorni okvir Općine Stolac pridonijet će boljem poslovnom okruženju

Gospodarski savjet Općine Stolac na sjednici u četvrtak razmatrao je informaciju o napretku ostvarenom u procesu regulatornih reformi i unaprjeđenju poslovnog ozračja u okviru Projekta LIFE, kojeg implementira Međunarodna financijska korporacije (IFC), a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Načelnik Stoca i predsjedavajući Savjeta Mladen Bošković kazao je kako će aktivnosti koje se provode u okviru Projekta LIFE dovesti do značajnog unaprjeđenja poslovnog okruženja i povećanja investicija.

Stručnjaci IFC-a analizirali su stanje svih administrativnih procedura, sačinili detaljan prijedlog usklađivanja postupaka i njihove racionalizacije, a ti prijedlozi bit će ugrađeni u novi regulatorni okvir općine.

Bošković je najavio i skoro pokretanje E-registra svih postupaka koje općina provodi.

Projekt LIFE posebno se se bavi sistemom upravljanja rada s investitorima, pri kraju je izrada i Investicijskog profila Općine, dok su evidencija postojećih investitora i postinvesticijska podrška već uspostavljene.

Gospodarski savjet Općine Stolac formiran je na inicijativu općinskog načelnika, a okuplja najutjecajnije predstavnike privatnog sektora, čija su poduzeća nositelji gospodarskih aktivnosti u Stocu. Formiranje Gospodarskog savjeta i njegov rad podržan je Projektom privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE), priopćeno je iz Općine Stolac.

Biznis.ba / FENA