BiH

Obezbijeđeno dodatnih 500.000 KM za nabavku ambalaže za jabuke

Autor: Biznis.ba
Obezbijeđeno dodatnih 500.000 KM za nabavku ambalaže za jabuke

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističe da je kao i ranijih godina finansiralo nabavku boks-paleta voćarima, iako je riječ o osnovnom sredstvu koje svaki voćar sebi treba da nabavi ako se bavi tim poslom, te pozvalo pojedine predstavnike poljoprivrednih proizvođača da prestanu da obmanjuju javnost.

Iz Ministarstva podsjećaju da se Udruženje voćara Republike Srpske obratilo Ministarstvu sa ovim problemom, koje je na vrijeme, mjesec dana prije početka berbe, obezbijedilo dodatnih 500.000 KM za nabavku još 10.000 boks-paleta za jabuke.

"Umjesto da samo prenese istinu - da je na ovaj način Ministarstvo znatno pomoglo voćarima, predsjednik udruženja voćara Dragoje Dojčinović uporno u svima drugima nalazi krivca, osim u svojoj nesposobnosti, jer se osnovno sredstvo za rad ne nabavlja nekoliko dana prije početka berbe", saopšteno je iz Ministarstva.

Dojčinović je za RTRS izjavio da će između 20 i 30 odsto jabuka ostati neobrano zbog nedostatka ambalaže, odnosno boks-paleta za jabuke.

Biznis.ba