BiH

Objavljene liste zanatlija koji ispunjavaju uvjete za dobijanje sredstava u KS

Autor: Biznis.ba
Objavljene liste zanatlija koji ispunjavaju uvjete za dobijanje sredstava u KS

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas preliminarne liste zanatlija – obrtnika koji ispunjavaju i onih koji ne ispunjavaju uvjete za dobijanje sredstava po novom Javnom pozivu za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata na području Kantona Sarajevo, objavljenom 12. novembra 2021. godine.

Na Javni poziv prijavilo se 420 zanatlija - obrtnika.

Na preliminarnoj listi onih koji su ostvarili pravo po ovom javnom pozivu nalazi se 357 zanatlija - obrtnika, dok su 63 aplikacije na listi onih koji nisu ostvarili pravo po ovom pozivu.

Liste su objavljene na web stranici Ministarstva na linku: VIDEO

- U februaru ove godine objavili smo prvi Javni poziv za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata za koji smo imali osigurana sredstva od 250.000 KM. Obzirom da su, na prijedlog Ministarstva privrede, u rebalansu budžeta za ovu godinu osigurana dodatna sredstva za ovu namjenu u iznosu od dodatnih 250.000 KM, u novembru smo raspisali i drugi Javni poziv u ovoj godini, a što ranijih godina nije bio slučaj u Kantonu - kazao je ministar privrede Adanan Delić.

Prigovor na preliminarne liste može se dostaviti Ministarstvu privrede KS u roku od 15 dana od dana objave, odnosno od danas, i to isključivo putem protokola Kantona Sarajevo, na isti način kako su se dostavljale i prijave na Javni poziv.

Nakon završenog roka za prigovore ministar Delić će donijeti odluku o raspodjeli sredstava, nakon čega će sredstva biti uplaćena na transakcijske račune obrtnika - zanatlija s konačne liste onih koji su ostvarili prava po Javnom pozivu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Biznis.ba / FENA