BiH

Općina Centar raspisala Javni poziv za finansiranje biznisa mladih

Autor: Biznis.ba
Općina Centar raspisala Javni poziv za finansiranje biznisa mladih

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, a pravo učešća imaju nezaposleni od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi.

Uslov je i da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, te da dostave poslovni plan pokretanja vlastitog biznisa iz svih oblasti, osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode).

Općina Centar će za uspješno ocijenjene biznis planove osigurati troškove registracije firme, dio ili u cijelosti troškove zakupnine poslovnog prostora u prvoj godini obavljanja djelatnosti, te dio ili u cijelosti trošak zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini obavljanja djelatnosti.

Javni poziv objavljen je u listu ''Oslobođenje'' i na web stranici Općine www:centar.ba (Konkursi i oglasi), i ostaje otvoren do 18. decembra. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i u Službi za finansije i lokalni ekonomski razvoj Općine Centar.

Cilj projekta Općine Centar je omogućiti mladima pokretanje vlastitog biznisa, pobuditi poduzetnički duh i motivirati početnike i kreativne pojedince s inovativnim i provedivim poslovnim idejama.

Općina Centar jedna je od osam odabranih lokalnih zajednica u BiH koja sa Institutom za razvoj mladih KULT, uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, učestvuje u projektu u okviru Poduzetničkog fonda za mlade, saopćeno je iz Općine Centar.

Biznis.ba / FENA