usvojena odluka

Osnivanje Turističke zajednice Novi Travnik: Korak naprijed ka razvoju i promociji turizma

Autor: Biznis.ba
Osnivanje Turističke zajednice Novi Travnik: Korak naprijed ka razvoju i promociji turizma
Foto: Fena

Općinsko vijeće Novog Travnika usvojilo je u utorak Odluku o osnivanju Turističke zajednice Novi Travnik.

Turistička zajednica Općine Novi Travnik osniva se radi razvoja i promocije turizma na području ove općine te gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom, rečeno je na sjednici.

Prema Odluci koju je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Novi Travnik na 27. redovitoj sjednici, vidljivo je kako ciljevi Turističke zajednice Novog Travnika obuhvaćaju unapređenje cjelovite turističke ponude, podizanje kvalitete turističkih usluga i stvaranje prepoznatljivog turističkog ambijenta, prenosi Fena.

Također, ciljevi uključuju i razvijanje svijesti o važnosti turizma, poticanje očuvanja okoliša te promociju turističkih proizvoda i infrastrukture na području Novog Travnika.

Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik, iskazao je zahvalnost vijećnicima, što su jednoglasno prihvatili njegova nastojanja i prepoznali značaj osnivanja Turističke zajednice, vjerujući kako upravo ova institucija može osnažiti ponudu ovog kraja.

Pripremne radnje za osnivanje Turističke zajednice i sazivanje Osnivačke skupštine obavit će nadležne službe, a sukladno odredbama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma.

U Kantonu Središnja Bosna aktivne su Turističke zajednice Jajca i Travnika. Općina Kreševo također je u procesu registracije.