BiH

Otvoren turistički informativni centar na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Autor: Biznis.ba
Otvoren turistički informativni centar na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda i direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Alan Bajić otvorili su turistički informativni centar (TIC) na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Taj turistički informativni centar je mjesto gdje će turisti pri samom izlasku iz aviona biti dočekani i gdje će dobiti sve tražene informacije o turističkoj ponudi u gradu, kako bi vrijeme provedeno u Kantonu Sarajevo iskoristili što kvalitetnije.

- Želimo biti dobri domaćini i pružiti što bolju uslugu, s ciljem unaprjeđenja turističke ponude i povećanja turističkog prometa. Vrlo je važno da komuniciramo s turistima, saznamo njihove želje, odgovorimo njihovim zahtjevima, te u konačnici pošaljemo najbolju sliku o našem gradu u različite dijelove svijeta - kazao je Magoda.

Bajić je izrazio zadovoljstvo otvaranjem turističkog informativnog centra jer je time unaprijeđena ponuda Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

- Od izuzetne važnosti je omogućiti našim mnogobrojnim turistima da odmah po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo dobiju adekvatne informacije o turističkoj ponudi koje nudi grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina - napomenuo je Bajić.

Prvi turistički informativni centar Turističke zajednice KS na sarajevskom aerodromu, koji je ujedno i prvi takav otvoren na aerodromu u Federaciji BIH, ima izuzetno značajnu ulogu sa aspekta pružanja kvalitetnih informacija o turističkim atrakcijama, kulturno-historijskim znamenitostima, outdoor aktivnostima i drugim informacijama koje su predmet interesiranja turista.

Cilj je turistima koji dolaze iz cijelog svijeta približiti turističku ponudu, omogućiti direktan pristup informacijama kroz digitalne i printane promotivne materijale i osigurati ugodan i ispunjen boravak u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Planirano je anketiranje posjetilaca centra radi prikupljanja informacija o interesiranjima i očekivanjima turista, što će predstavljati osnov za poduzimanje aktivnosti na prilagođavanju turističke ponude stvarnim potrebama, a u cilju razvoja i unaprjeđenja usluga u turizmu.

Biznis.ba / FENA