BiH

Otvorena registracija za Biznis forum bh. dijaspore

Autor: Biznis.ba
Otvorena registracija za Biznis forum bh. dijaspore

Biznis centar bh. dijaspore objavio je otvoreni poziv za učešće na 5. Biznis forumu bosanskohercegovačke dijaspore (BHdiaFor) na koji se mogu prijaviti predstavnici institucija, poduzetnici, predstavnici akademske zajednice, te potencijalni investitori koji dolaze iz dijaspore ili su zainteresovani za saradnju sa bh. dijasporom.

Armin Alijagić iz Biznis centra bh. dijaspore rekao je da će forum biti održan u Intera Tehnološkom Parku u Mostaru 25. jula.

- Ponosni smo što nam je Intera partner na ovogodišnjem skupu. Također, vrijedi napomenuti da je skup podržan kroz aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest", te da predstavlja jedan kontinuitet u radu sa poslovnom zajednicom bosanskohercegovačke dijaspore - kazao je Alijagić.

Pojasnio je da je biznis forum bh. dijaspore zamišljen kao jednodnevni događaj, te obuhvata povezivanje potencijalnih investitora, prezentacije i diskusije o potencijalima bosanskohercegovačke dijaspore.

- U posljednjih godinu dana smo otvorili brojne teme o pitanju ekonomskog potencijala dijaspore, te ćemo u Mostaru zaokružiti dosadašnje rezultate i zajedno prepoznati šta su izazovi u narednih godinu dana - zaključio je Alijagić.

Registracija je otvorena online na linku Poziv za prijave je otvoren do 22. jula, saopćeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

Biznis.ba / FENA