Brojni sadržaji

Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

Autor: Biznis.ba
Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću
Foto: Općina Travnik

Na Vlašiću je u petak, uz prisustvo predstavnika iz javnog i privatnog sektora s područja Srednjobosanskog kantona (SBK) otvorena zimska turistička sezona, od koje se, sudeći po najavama dolazaka gostiju, očekuje mnogo.

Podsjetivši da zimska sezona na području srednje Bosne kontinuirano obiluje brojnim sportskim i zabavnim sadržajima, direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević kazao je da su i ove godine Vlašić i Srednja Bosna u fokusu medija i posjetitelja, priopćeno je iz Općine Travnik.

Kako je kazao Matošević, rezervacije smještajnih kapaciteta u narednom periodu potvrđuju da vlada ogromni interes za zimovanjem prvenstveno na Vlašiću, ali i drugim ski centrima na području Srednje Bosne, te da će se, prema procjenama i broju posjetitelja koji trenutno borave na planini Vlašić, u ova tri dana ostvariti do 10.000 noćenja.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović službeno je otvorio izložbu retro fotografija poznate fotografske obitelj iz Travnika Foto Korić pod nazivom "Vlašić", koju je priredio Adnan Bešlagić.

"Tradicionalno se okupljamo na Vlašiću u ovo doba godine, a Općina Travnik svake godine nastoji učiniti novi iskorak. Ove godine najvažniji novitet je stavljanje u punu funkciju Ureda Turističke zajednice Općine Travnik, te očekujemo da ćemo i kroz uspostavljanje turističko-informativnog centra omogućiti turistima poboljšanu uslugu. Nastavili smo također i s uvođenjem reda u oblasti imovinsko-pravnih odnosa, te je već sve više gospodarstvenika i obrtnika koji registriraju svoju turističku djelatnost na adekvatan način. Pristupili smo izradi regulacijskog plana Babanovac-istok u kojem je sigurno najznačajnija stavka izgradnja potpuno nove ceste ispod Baby ski-lifta i otvaranje ogromnog kapaciteta parkirnog prostora. Odluka o komunalnom redu koja će urediti oblasti koje nisu zadovoljavajuće je pri samom kraju i stupit će na snagu vjerojatno idućeg mjeseca", kazao je načelnik.

Dautović je svim sudionicima iz turističkog sektora na Vlašiću poželio uspješnu turističku sezonu, te istaknuo da upravo današnja izložba fotografija "Vlašić" jasno pokazuje "gdje smo bili i što je sve zapravo u proteklim godinama urađeno i unaprijeđeno".

Zimsku turističku sezonu otvorenom je proglasio premijer Vlade SBK-a Tahir Lendo, a posjetitelji na Vlašiću večeras i u naredna dva dana imat će priliku uživati u zanimljivom programu, druženju s Djeda Mrazom i igrama bez granica, kao i koncertima popularnih glazbenih zvijezda u okviru manifestacije "Šankanje".

Dvanaesto izdanje ovog zimskog festivala, popularno "Šankanja", koje u suradnji s Turističke zajednice (TZ) SBK organizira agencija Sol Azur & Buena Vista, ove godine na Vlašić dovodi regionalne glazbene zvijezde Halida Bešlića, Lepu Brenu, Borisa Režaka, Antoniju Čerkez, Nenu Murića i druge.

Direktor poduzeća "Vlašić Ski" Goran Šarić kazao je da se još samo očekuju veće snježne padavine, te da su sve pripreme završene, kao i da nije došlo do značajnog povećanja cijena karata za skijanje u odnosu na prethodne godine.

Službeno otvorenje zimske turističke sezone obilježava se u organizaciji TZ SBK-a, pod pokroviteljstvom županijske Vlade, županijskog Ministarstva gospodarstva i Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, Općine Travnik i BH Telecoma.