BiH

Pandža: Iskoristit ćemo sve kapacitete kako bi održali Aluminij

Autor: Biznis.ba
Pandža: Iskoristit ćemo sve kapacitete kako bi održali Aluminij

Iako na dan 31. svibnja akumulirani gubitak mostarskog Aluminija iznos 217 milijuna, a ukupne obveze 343 milijuna maraka, novoimenovani vršitelj dužnosti direktora Aluminija Dražen Pandža optimističan je i vjeruje u budućnost tvrtke.

- Ulažemo ogromne napore u održavanje maksimalne operativnosti u proizvodnomu procesu, kao i u oporavljanje ugrožene tvorničke reputacije među poslovnim partnerima. Krucijalno je da smo u stanju kupcima jamčiti urednu isporuku ugovorenih količina metala, a dobavljačima nastavak izmirivanja obveza onim intenzitetom kojim to možemo u ovomu trenutku podnijeti - kazao je Pandža u intervjuu za sarajevsko Oslobođenje.

Istaknuo je kako će aktualna uprava iskoristiti sve raspoložive ljudske i intelektualne kapacitete Aluminija, s ciljem održavanja proizvodnoga procesa i rješavanja nagomilanih obveza.

Pandža je najavio skorašnji sastanak s predstavnicima Federalne vlade od kojih očekuje pomoć u rješavanju problema.

- Ovaj je saziv Vlade Federacije Bosne i Hercegovine dosta pridonio rješavanju problema Društva, te se nadamo kako će se naša suradnja nastaviti odvijati u tom smjeru. Ono što je bitno, trebali bismo uskoro imati prvi službeni sastanak s predsjednikom Vlade, njegovim timom i resornim ministrom, a tada ćemo znati više o daljnjim koracima - kazao je Pandža.

Nakon što je prije desetak dana imenovan nasljednikom dosadašnjeg direktora Maria Gadžića, Pandža je otvorio pregovore s predstavnicima Aluminijevog sindikata.

- Iskazanom voljom za rješavanjem nagomilanih problema i spremnošću na kompromise s obje strane, uspjeli smo sporazumno riješiti tri od ukupno sedam točaka, zbog kojih je i organiziran nedavni štrajk upozorenja, odnosno najavljen drugi. Dogovorili smo način preraspoređivanja invalida druge kategorije, potom žurno popunjavanje nedostajućih djelatnika u proizvodnim pogonima te prijedlog rješavanja isplate jubilarnih nagrada. Nastavljamo pregovore i oko četiri preostale točke, a neki su rokovi već naznačeni, tako da sam optimistom što se tiče suradnje sa sindikatom – zaključio je Pandža.

Biznis.ba / FENA