BiH

Planjaxovi laurati donirali 2.000 KM osobama oboljelim od cerebralne paralize, nikrocefalije i hidrocefalusa

Autor: Biznis.ba
U sklopu programa XXXI Međunarodnog sarajevskog sajma knjiga u Centru Skenderija Sarajevo 17. aprila održat će se dodjela nagrade za najbolju priču za djecu i omladine 'Planjaxovo pero 2018'.

Tokom tog događaja organizatori Knjižarska kuća Planjax Group iz Tešnja predstavit će i knjigu 'Na krilima zmaja' sa najuspješnijim pričama sa konkursa za spomenutu nagradu.

Selektor konkursa je bio prof. dr. Miljko Sindic, koji je odabrao za Zlatno Planjaxovo pero Dinu Bavčić za priču “Princ I morska pjena”. Srebreno Planjaxovo pero dodjeljeno je Jovi Čuliću za priču Odrastanje uz knjigu, dok je bronzano Planjaxovo pero osvojio Vernes Subašić za priču "Drvena koliba". Laureati novčani iznos od 2.000 KM poklanjaju UG Roditelji osoba oboljelih od cerebralne paralize, nikrocefalije i hidrocefalusa "Dlan Zenica".

Govoreći o nagradi "Planjaxovo pero 2018.", Alen Planjac istakno je kako je taj Planjaxov pothvat probudio bh. autore za djecu i potaknuo ih na stvaranje te kako je cilj konkurs za najbolju priču za djecu i mlade postignut jer se odazvalo 86 pisaca iz cijele Bosne i Hercegovine, od afirmiranih imena do onih čije vrijeme tek dolazi.

Biznis.ba