BiH

Počelo praznično ukrašavanje Tuzle: Ove godine zima u gradu soli prepuna sadržaja

Autor: Biznis.ba

Tuzla će i ove godine biti ukrašena raznim ukrasima i dekoracijama. Ukrašavanje je počelo iz centralnog gradskog parka, a cilj je učiniti grad ljepšim u predpraznično vrijeme.

Trg slobode uskoro će ponovo biti šaren, a krasit će ga bor visok 12 metara, kao i na hiljade svjetlećih lampica.

Uređenje centralnog parka je uveliko počelo.

"Krenuli smo iz centralnog parka u Tuzli. Ovdje imamo jedan lijep plato gdje se građani mogu i fotografisati. Malo smo prebacili težište sa Trga slobode na centralni park. Biće ovdje dekoracija dosta. Već smo postavili svjetleći portal, na njega idu još neke stvari koje trebaju biti postavljene. Tu je već instaliran i svjetleći medo 3D figura, to je jako lijep ukras”- rekao je Nedžad Malikić, direktor JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

Ono što je već privuklo pažnju mališana je i vozić koji nije samo ukras jer u jedan od vagona je moguće ubacivati plastične flaše koje će ići na recikliranje. Osim ovih, Gradski park će uskoro krasiti i druge figure. Nakon parka slijedi ukrašavanje Trga slobode.

„Okitit ćemo naravno i Trg slobode. Tu će biti bor od 12 metara i sav nakit koji bude potreban. Ukrasit ćemo i zelene površine, tu nećemo stavljati umjetne ukrase nego će lampice ići na prirodno drvo." - kazao je Malikić.

Osim šarenila u gradu, uskoro će za sve građane i posjetioce na Trgu slobode biti dostupne i mobilne kućice, koje su mobilijar manifestacije “Zima u Tuzli” koja će biti otvorena 15. decembra koncertom Džejle Ramović, a bogat program pripremljen je i za ostale dane.

“Ove godine će u Tuzli biti za svakoga po nešto. Imat ćemo sadržaje i za mlađe i za nešto starije, tu je Tajni Gaz, Đorđe Balašeivić bend, Labamda ženski tamburaški sastav, Alen Islamović sa svojim bendom, naša Tuzlanka Sasja, osim njih tu je opet Adi Šoše sa bendom Amila Loje” - kazala je Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice Tuzla.

Kruna cijele manifestacije je novogodišnja noć u kojoj nastupaju Bajaga i instruktori.

(Biznis.ba)