traje do 22. oktobra

Počeo Regionalni sajam poslova, otvara vrata novim prilikama

Autor: Biznis.ba
Počeo Regionalni sajam poslova, otvara vrata novim prilikama
Foto: Fena

Ove jeseni, svi koji žele napraviti karijerni korak naprijed mogu to učiniti kroz narednih sedam dana, na 15. Regionalnom sajmu poslova.

Najveći online sajam poslova u regiji ove godine okuplja više od 120 kompanija koje nude gotovo hiljadu oglasa za posao, a moguće ga je posjetiti do 22. oktobra i to potpuno besplatno.

Za razliku od prošlih vremena, kada je bilo uobičajeno cijeli radni vijek provesti kod jednog poslodavca, današnji radnici sve češće mijenjaju posao. Razlozi za to su različiti – bolji uslovi, potraga za novim izazovima ili želja za promjenom radnog okruženja.

Sajam je otvoren sinoć, u ponoć, a svi zainteresovani posjetioci imaju priliku istražiti ovu virtualnu platformu sve do 22. oktobra.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuju više od 120 kompanija iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja koje nude gotovo 1.000 oglasa za posao, otvarajući kandidatima raznovrsne prilike u različitim industrijama.

Organizator sajma je MojPosao.ba, u saradnji sa partnerima iz regije: MojPosao- Hrvatska, Poslovi Infostud – Srbija, Vrabotuvanje – Makedonija, te Deloglasnik – Slovenija.

Sajam traje sedmicu dana i dostupan je 24 sata dnevno, a moguće mu je pristupiti putem svih desktop i mobilnih uređaja iz udobnosti vlastitog doma. Sve što je potrebno jeste stabilna internetska veza.

Osim bogate ponude oglasa za posao, na virtualnim štandovima poslodavaca posjetioci mogu pronaći informacije o kompanijama, saznati iskustva zaposlenika, pregledati galerije fotografija te dobiti detaljan uvid u kulturu kompanija, prenosi Fena.

Kandidati imaju mogućnost prijave na više oglasa odjednom, a prvi razgovori s potencijalnim poslodavcima mogu se održati putem chata ili video poziva.

Spektar oglasa na sajmu je zaista širok, a poslodavci su podijeljeni u četiri 4 kategorije: trgovina, tehnologije, finansije i usluge.