BiH

Podrška Svjetske banke projektu restrukturiranja Željeznica RS

Autor: Biznis.ba
Podrška Svjetske banke projektu restrukturiranja Željeznica RS

Ministrica finansija RS Zora Vidović razgovarala je danas u Banjoj Luci sa šefom Kancelarije Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom o realizaciji zajedničkih aktivnosti obuhvaćenih programom Okvirno partnerstvo za period 2016.-2020. godina, te budućim projektima koji su planirani sa tom finansijskom institucijom u narednom periodu.

Vidović je zahvalila predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj podršci, istakavši da je veoma značajno što su međunarodni eksperti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj jačanje finansijske stabilnosti i podsticanje ekonomskog rasta u tom bh. entitetu.

- U fokusu su mjere koje imaju za cilj unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti, te jačanje finansijske stabilnosti koja će dovesti do snažnijeg privrednog rasta - izjavila Vidović, naglasivši da je riječ o politikama planiranim u ključnim finansijskim dokumentima za predstojeći period.

Šef Kancelarije Svjetske banke iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa ekspertskim timovima na zajedničkim projektima, te posebno istakao značaj intenzivnijeg nastavka saradnje na Projektu restrukturiranja Željeznica RS i projektu registracije nekretnina u RS.

Biznis.ba / FENA