Čajić u posjeti

Poljoprivredni proizvođači u Brezi podržali program poticaja Vlade ZDK

Autor: Biznis.ba
Poljoprivredni proizvođači u Brezi podržali program poticaja Vlade ZDK
Čajić u posjeti

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić, sa saradnicima, boravio je u službenoj posjeti općini Breza.

Radnom sastanku, pored općinskog načelnika Vedada Jusića i njegovih saradnika, prisustvovali su i predstavnici Udruženja poljoprivrednika općine Breza, a razgovarano je o aktuelnim problemima u oblasti poljoprivrede i šumarstva. Nakon sastanka, upriličena je posjeta poljoprivrednim proizvođačima animalne i biljne proizvodnje sa područja te općine.

Ministar Čajić upoznao je poljoprivredne proizvođače s mjerama koje poduzima ovo ministarstvo svojim Programom poticanja poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu, kao i opredjeljenim sredstvima u iznosu od 6.000.000 KM, koja su planirana u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za sve poljoprivrednike koji ispunjavaju opće i posebne kriterije iz navedenog programa.

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika općine Breza podržali su program poticaja te izrazili zadovoljstvo utvrđenim mjerama i aktivnostima.

Ministar je obećao da će nastojati da sljedeću godinu pokuša obezbjediti još veći iznos sredstava u budžetu za sve poljoprivredne proizvođače te na taj način pruži prijeko potrebnu pomoć i veću podršku u cilju unapređenja i povećanja obima poljoprivredne proizvodnje na području ovog kantona, saopćeno je iz Press službe ZDK.