Hiljadu učesnika

Popunjeni smještajni kapaciteti grada: Počeo 4. Ljubuški Outdoor Festival

Autor: Biznis.ba
Foto: Biznis.ba

Nakon kratke press - konferencije na vodopadu Kravica, takmičarima su dodijeljeni startni paketi čime je zvanično počeo takmičarski dio četvrtog Ljubuški Outdoor Festivala.

“Jedinstven festival i jedinstvena manifestacija u Bosni i Hercegovini. Ovaj festival puno doprinosi Ljubuškom kao destinaciji aktivnog turizma što se održava povećanjem broja turista iz godinu i godinu. Za vrijeme Ljubuški Outdoor Festivala naši kapaciteti su popinjeni preko 90 % što najbolje pokazuje koliko ovom gradu znači ovaj projekat”, kazala je Veronika Pinjuh, direktorica turističke zajednice Grada Ljubuškog.

Prva takmičarska kategorija uslijedila je u 14:00 gdje se odvila ‘Memorijalna trka kajacima profesor Žarko Bilić’ na rijeci Trebižnici.

Uz takmičare iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, na ovogodišnji LJOF stigli su takmičari iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Rusije, Bjelorusije, Poljske, Ukrajine, Norveške i Libanona, što potvrđuje da je Ljubuški Outdoor Festival postaje prepoznatljiv na međunarodnoj razini.

Ljubuški Outdoor Festival

Memorijalnom trkom kajacima profesor Žarko Bilić’ počeo je takmičarski dio 4. Ljubuški Outdoor Festivala

Posted by Vijesti.ba on Petak, 24. maj 2024.

 

Večeras u 21h organizatori su pripremili besplatni koncert benda Opća opasnost. Uz njih, nastupit će i učenici Muzičke škole Ljubuški.

U subotu, 25.05., goste očekuje još jedan besplatni spektakl s početkom u 21h, a radi se o koncertu Crvene jabuke.

Festival LJOF 2024 ove se godine održava od 23. do 26.05., a ovaj jedinstven festival sporta, zabave i rekreacije na otvorenom povezuje i revitalizira kulturno-historijsku baštinu i prirodne ljepote Hercegovine duž svih takmičarskih ruta.