BiH

Porezna uprava FBiH uputila izvinjenje zbog pogrešno objavljenog podatka o dugu SD Željezničar

Autor: Biznis.ba
Porezna uprava FBiH uputila izvinjenje zbog pogrešno objavljenog podatka o dugu SD Željezničar

Porezna uprava Federacije BiH uputila je izvinjenje poreznom obvezniku Sportsko društvo Željezničar i javnosti zbog pogrešne objave, koja je nastala nenamjerno i bez ikakve loše namjere.

Iz Uprave podsjećaju da su 1. novembra 2023. na svojoj web stranici objavili Pregled poreznih obveznika s iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada preko 50.000 KM na dan 30. septembra 2023., na kojem je kao porezni dužnik nenamjernom greškom navedeno Sportsko društvo Željezničar, ID broj: 4200197600008, iako je taj porezni obveznik u cijelosti izmirio dug.

Nakon reakcije Sportskog društva Željezničar, Porezna uprava FBiH je odmah izvršila provjere i utvrdila da se protiv poreznog obveznika Sportsko društvo Željezničar, ID broj: 4200197600008, ne vodi postupak prinudne naplate, to jeste da je navedeni dug izmiren.

Shodno navedenom, Porezna uprava je na svojoj web stranici odmah izmijenila tabelarni pregled poreznih obveznika - dužnika s iznosom duga preko 50.000 KM, te je kao dužnik brisan porezni obveznik Sportsko društvo Željezničar, saopćeno je iz te institucije.

(Biznis.ba)