BiH

Posao za 20 radnika: Prijedor dobija novi proizvodni pogon

Autor: Biznis.ba
Posao za 20 radnika: Prijedor dobija novi proizvodni pogon

U Prijedoru je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona u oblasti mašinske obrade metala odnosno inoksa.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je riječ o firmi "CNC pauer", izrasle iz perspektivne firme "Budo inoks", koja će na ovoj lokaciji izgraditi najprije halu od 800 metara kvadratnih sa krajnjim ciljem da se proizvodnja proširi na 2.000 kvadrata.

"Evo, mi se ovim približavamo popunjavanju kapaciteta u Industrijskoj zoni 'Ceplak'. Ovo je treći temelj u ovoj godini. Ostalo je nekoliko parcela i vjerujemo da ćemo i za to preostalo zemljište dobiti poslovne partnere koji će graditi nove objekte. Time bismo zaokružili kompletnu cjelinu ove indsutrijske zone, osim elemenata infrastruktue koji su neophodni", rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

Vlasnik firmi "Budo inoks" i "CNC pauer" Sabahudin Islamoski rekao je da mu je danas uručena građevinska dozvola i da mu je Gradska uprava izašla u susret i prilikom formiranja cijene zemljišta koje je kupio i prilikom administrativnih poslova.

"U naredne dvije godine planiramo završiti halu, postaviti nove mašine i zaposliti 20 radnika. Vrijednost investicije za početak je 750.000 KM, a to će se dalje proširivati. Novi pogon će se graditi na oko 800 kvadrata na parceli od 5.200 metara kvadratnih koje smo kupili od grada po povoljnoj cijeni uz obavezu da zapošljavamo nove radnike", naveo je Islamoski.

On je dodao da je sva proizvodnja planirana za izvoz, na tržišta EU i druga, a da je u drugoj fazi planirana izgradnja i druge proizvodne hale površine oko 1.500 metara kvadratnih.

Gradskom odlukom o raspolaganju nepokretnostima u svojini grada Prijedora pod posebnim uslovima radi izgradnje proizvodno-poslovnih objekata i drugih objekata cijena metra kvadratnog zemljišta se kreće od jedne do osam KM.

Biznis.ba