USAID-ov projekat

Posavska općina predstavlja inovativni turistički model

Autor: Biznis.ba
Posavska općina predstavlja inovativni turistički model
Foto: Arhiv

Turistička zajednica Posavske općine (PŽ) u Odžaku bila je domaćin USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini "Turizam" koji su pokrenuli inovativni model u turizmu pod imenom "Hub and Spokes".

Okupili su se predstavnici turističke oblasti općina Odžak i Domaljevac Šamac, Grada Orašja i općinske uprave, a direktor Turističke zajednice PŽ-a Ivo Filipović izrazio je očekivanje da novi model u turističkoj oblasti zaživi i na području ove općine, saopćeno je iz Vlade PŽ-a.

Model "Hub and Spokes" već je predstavljen na brojnim lokacijama u BiH, a cilj im je unaprijediti turističke potencijale i turistički marketing posavskog područja, te da razvojem i implementacijom navedenog modela jačaju i šire pozitivne efekte turizma i na području općine kako bi turistički potencijali imali određene benefite, prenosi Fena. 

Učesnici sastanka tokom rada fokus grupa prezentovali su ponude iz svoje oblasti i mogućnosti kreiranja turističke ponude kroz inovativni model koji podrazumijeva, uz ostalo, promovisanje i putem digitalnih i društvenih kanala, saradnju s međunarodnim turističkim organizacijama i brojne druge mogućnosti.