Zvanično

Potpisan ugovor o uspostavi zračne linije Mostar - Beograd

Autor: Biznis.ba
Potpisan ugovor o uspostavi zračne linije Mostar - Beograd
Foto: Vlada HNK

U Gradskoj vijećnici Mostar danas je potpisan ugovor o uspostavi zračne linije Mostar - Beograd, koja će biti dostupna od kraja aprila do završetka oktobra tri puta sedmično.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednica Vlade HNK Marija Buhač, zajedno s ministrom prometa i veza Ivom Bevandom i ministrom trgovine, turizma i zaštite okoliša Emilom Balavcem, predstavnici Gradske Uprave Mostara, srbijanske aviokompanije "Air Serbia" i Međunarodne zračne luke Mostar.

Karte bi u prosjeku, neslužbeno, trebale biti oko 60-65 eura, kazao je ranije u razgovoru za Fenu direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

"Air Serbia ispunila je uslove Javnog poziva za uspostavu redovnih letova za 2024. godinu i obavljat će direktne letove na relaciji Mostar - Beograd - Mostar. Mislim da je 22. aprila prvi let, a bit će dostupni do završetka oktobra uz mogućnost produženja. Predviđeno odvijanje letova je tri puta sedmično, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Nadam se da ćemo kroz narednih sedam do deset dana definirati sve ostale tehničke detalje i potpisati ugovor. Ako sve bude u redu nakon toga ćemo pustiti karte u prodaju. Neslužbeno, prvi set povratnih karata trebao bi u prosjeku biti oko 60, 65 eura", rekao je Đuzel.