BiH

Potpisani ugovori o financiranju biznisa mladih iz Novog Travnika

Autor: Biznis.ba
Potpisani ugovori o financiranju biznisa mladih iz Novog Travnika

Ugovori, u ukupnoj vrijednosti 35.000 maraka, koji će mladima omogućiti pokretanje biznisa, potpisani su u petak u Novom Travniku, a radi se o sredstvima iz Poduzetničkog fonda koji financiraju Općina Novi Travnik i Institut za razvoj mladih "Kult" iz Sarajeva.

Ovim ugovorima, po 8.500 maraka dodijeljeno je za otvaranje obrta za izradu pločastog namještaja, za proizvodnju kolača, te za zavarivanje, dok će sa 9.500 maraka biti financirano otvaranje farme.

Iz Općine Novi Travnik naveli su kako je ovo jedna od mjera koje provode, s ciljem poboljšanja ambijenta za mlade poduzetnike.

Predstavnica Instituta "Kult" Amela Sarčić kazala je novinarima da je cilj ovog instituta pružiti kako financijsku, tako i mentorsku potporu mladima.

- U razgovoru s njima shvatili smo da ih najviše obeshrabruje u pokretanju vlastitih biznisa to što se često ne snalaze najbolje, mnogi termini iz poduzetništva su im nepoznati, te se i boje komplicirane administrativne procedure - kazala je Sarčić.

Tijekom potpisivanja ugovora, istaknuto je da je cilj mladima pružiti svaki vid potpore, kako bi u konačnici imali održive biznise koji će upošljavati nove mlade ljude.

Biznis.ba / FENA