BiH

Potpisani ugovori o redovnom i zimskom održavanju regionalnih cesta u ZDK

Autor: Biznis.ba
Potpisani ugovori o redovnom i zimskom održavanju regionalnih cesta u ZDK

Vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Rasim Kovač potpisao je s predstavnicima preduzeća "Almy-Transport" d.o.o. Zenica i "Porobić" d.o.o. Zavidovići ugovore o redovnom i zimskom održavanju regionalnih cesta na području tog kantona.

Ugovor potpisan sa preduzećem "Almy-Transport" odnosi se na održavanje regionalnih cesta: R445 Lašva-Zenica-Nemila, R473 Nemila-Bistričak-Teslić (granica Federacije), R441 Zenica-Vjetrenice-Vitez (granica Kantona), R413a Čajdraš-Ovnak-Travnik (granica Kantona), te R457a skretanje R445 za Rudnik Zenica - spoj sa kružnim tokom u Radakovu R457, što sveukupno iznosi 79,8 km.

Ukupna vrijednost radova održavanja, redovno i zimsko, odnosno ukupna vrijednost ugovora sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost iznosi 1.249.918.02 KM.

Drugi ugovor sklopljen sa preduzećem “Porobić” vezan je za redovno i zimsko održavanje regionalne ceste R444b Šimin Potok - Ravne – Kamenica, a ukupna vrijednost iznosi 366.029.54 KM.

Radovi održavanja, između ostalog, obuhvataju opravku kolovoza trupa, potpornih i obložnih zidova, uklanjanje odronjenog materijala, čišćenje kolovoza, sistema i objekata za odvodnju, održavanje bankina i kosina nasipa, usjeka i zasjeka, održavanje potrebne preglednosti puta i oznaka u putnom pojasu, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(Biznis.ba / FENA)