BiH

Power of Sustainability Festival 2023: Regionalni lideri održivog poslovanja u Mostaru

Autor: Biznis.ba
Power of Sustainability Festival 2023: Regionalni lideri održivog poslovanja u Mostaru

Mostar će biti epicentar regionalnog održivog poslovanja od 21. do 22. septembra ove godine, kada se regionalni i evropski lideri iz privatnog i javnog sektora okupljaju na skupu pod nazivom "Power of Sustainability Festival 2023.".

Ovaj prestižni događaj okupit će stručnjake, investitore i donosioce odluka s ciljem razmjene ideja i promovisanja održivog razvoja u regiji zapadnog Balkana, u organizaciji Vijeća stranih investitora BiH i Tehnološkog parka ''Intera'', a uz pokroviteljstvo Grada Mostara i Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Nasiha Pozder, federalna ministrica okoliša i turizma, te iskusna arhitektica i stručnjak za urbanizam, podijelit će svoje bogato znanje i iskustvo u oblasti održivog urbanog razvoja. Stevan Vuković iz Švicarske i Mirella Sidro iz Njemačke, dugogodišnji stručnjaci za e-mobilnost istražit će kako električna mobilnost može doprinijeti održivijoj budućnosti transportnog sektora. Valentin Ilievski, viši potpredsjednik Messer Grupe za jugoistočnu Evropu održat će predavanje na temu upotrebe hidrogena kao goriva budućnosti, navode organizatori.

Između ostalih, Miloš Kostić, investitor i stručnjak za obnovljive izvore energije koji stoji iza izgradnje 200 solarnih elektrana dolazi iz Beograda i podijelit će svoje bogato znanje o investicijama u zelenu energiju i elektromobilnost.

Festival će obuhvatiti ključne teme poput ulaganja u zelenu energiju, primjene cirkularne ekonomije, e-mobilnosti te održivog razvoja u turizmu, a sudionici će imati priliku da kroz diskusije i interakcije na svakom od panela, steknu uvide o novim rješenjima za održivu budućnost.

Govornici na panelima podijelit će svoja znanja i iskustva iz projekata koje provode u BiH, regionu zapadnog Balkana i svijetu.

Učešće na događaju je besplatno, a organizatori pozivaju sve predstavnike kompanija, vlade i nevladinog sektora, koji žele učestvovati i saznati više o održivom poslovanju, da se registruju, saopćio je Foreign Investors Council.

(Biznis.ba)